Advocaat maken is niet moeilijk
Met een goed advocaat recept lukt het alsof je het je hele leven al gedaan hebt. Dit recept heb ik nog van mijn moeder, dus het is een oud en zeker beproefd recept.
Wat heb je hiervoor nodig?
- 8 eierdooiers
- 2 dl alcohol van 90° (bij de apotheek of de drogist te verkrijgen), of brandewijn
- 1 doos gecondenseerde melk
- 300 gram fijne griessuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Hoe ga je te werk in dit advocaat recept?
- Doe de eierdooiers met de melk en de vanillesuiker in een kom, en meng het geheel met een keukenrobot (van het type kitchenette met kloppers)
- Goed mengen
- Voeg dan geleidelijk aan de griessuiker toe
- Blijven mengen
- Daarna voeg je de alcohol (of de brandewijn) hieraan toe
- Nog eens goed mengen tot je een glad geheel hebt
Verdeel de advocaat over een aantal leuke potten die goed kunnen afgesloten worden. De advocaat moet nu nog een paar weken rusten op een koude plaats, totdat de suiker is opgenomen in het geheel.
Hoe kan ik mijn advocaat dik of stijf krijgen maak hem zelf maar mijn moeder was meer stijver voor te presenteren wat moet ik doen graag antwoord
Op een andere pagina staat niets over het verwarmen van de advocaat. Wat maakt t verschil wel of niet verwarmen?